1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. IJscoupe

IJscoupe

Door: jpjvdberg

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-2002

Ingrediënten


1 beklede plaat, 30 x 20 cm rechthoekige cake, 4 krentenbollen, 1 portie glazuur, gele, paarse, karamel en roze kleurstof, snoepjes en gekleurde musketpillen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1: Snijd de cake in de vorm van een hoog glas. Op de plaat leggen. Leg de bolletjes bovenaan het glas, snijd er 1 in stukjes zodat de bovenkant er meer uitziet als echte bolletjes ijs.
2: Laat 2,5 dl glazuur ongekleurd. Kleur 0,7 dl paars, Kleur 0,7 dl roze, 0,6 dl karamelkleurig en de rest geel. Smeer het karamelkleurige glazuur op de voet van het glas.
3: Smeer gekleurd glazuur op de cake zoals aangegeven. Smeer ongekleurd glazuur op de bolletjes.
4: Strooi musket op de bolletjes. Versier het glas met snoepjes. We hebben snoepjes gekozen met de dezelfde kleur als het glazuur, maar contrasterende kleuren zijn ook leuk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top