1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Champignonsoep

Champignonsoep

Door: lekkerkoken1

  • Internationaal, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-11-2002

Ingrediënten


100 gr champignons
1/2 dl droge witte wijn
20 gr boter
3 dl warm water
1 pakje champignonsoep
1/2 liter water
citroensap
creme fraiche



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en snijd de champignons in plakjes, sprenkel er wat citroensap over.
Smelt de boter in 1 minuut op HOOG (100%).
Roer de plakjes champignon door de boter en smoor ze afgedekt in 2 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
Roer het pakje champignonsoep door de halve liter water, voeg de wijn eraan toe, doe de soep bij de champignons en kook dit in 7 minuten op HOOG (100%).
Even roeren gevolgd door 3 minuten op MIDDEN LAAG (30%).
De soep verdunnen met het water en zo nodig weer opwarmen in de magnetron.
Tot slot 2 eetlepels creme fraiche door de soep roeren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top