Kip met venkel

  • Nederlands, Tussengerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
800 g kippenfilet
-peper
-zout
-cayennepeper
-2 venkelknollen
-8 eetlepels kippenbouillon
-2 citroenen
-2 cl olijfolie (extra vierge)
-0.5 theelepels Provencaalse kruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De venkel schoonmaken en in repen snijden. De kippenfilets in blokjes of reepjes snijden en samen met de venkel gaar pocheren in de kippenbouillon. Laten uitlekken en lichtjes laten afkoelen.

Kruiden met peper en cayennepeper.

Het sap van een citroen opkloppen met de olijfolie en de Provencaalse kruiden. Over de kip en de venkel gieten en garneren met citroenschijfjes.

Tip: het kookvocht van de kip en de venkel kan worden gebruikt als basis voor een pittige soep.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruud40 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten