1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kip met venkel

Kip met venkel

  • Nederlands, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2002

Ingrediënten 4 personen


800 g kippenfilet
-peper
-zout
-cayennepeper
-2 venkelknollen
-8 eetlepels kippenbouillon
-2 citroenen
-2 cl olijfolie (extra vierge)
-0.5 theelepels Provencaalse kruiden



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De venkel schoonmaken en in repen snijden. De kippenfilets in blokjes of reepjes snijden en samen met de venkel gaar pocheren in de kippenbouillon. Laten uitlekken en lichtjes laten afkoelen.

Kruiden met peper en cayennepeper.

Het sap van een citroen opkloppen met de olijfolie en de Provencaalse kruiden. Over de kip en de venkel gieten en garneren met citroenschijfjes.

Tip: het kookvocht van de kip en de venkel kan worden gebruikt als basis voor een pittige soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top