1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

Door: ruud40

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1000 g geitenkaas (vers)
-12 preiwitten
-8 rode bieten
-10 cl hazelnootolie
-5 cl balsamicoazijn
-peper
-4 sneetjes boerenbrood



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een lange, smalle terrine nemen. Hierin eerst een laag geitenkaas leggen, daarop een laag prei, opnieuw geitenkaas, een laag rode biet en ten slotte nog een laag geitenkaas.

Goed aandrukken en minstens 12 uur in de koelkast zetten.

De kaasterrine voor het opdienen uit de vorm halen. De kaas in plakken van ongeveer 2 centimeter snijden en die op gekoelde borden leggen.

Er een vinaigrette van hazelnootolie, balsamicoazijn en geplette witte-peperkorrels bijgeven. Serveren met geroosterd boerenbrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top