1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kreeft met hopscheuten

Kreeft met hopscheuten

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2002

Ingrediënten 4 personen


2 kreeften (van 450 g)
-80 g hopscheuten
-40 g kervel
-60 g boter (bakboter)
-2 dl kreeftensoep
-2 eetlepels dragon (fijngehakt)
-60 g boter (roomboter)
-1 dl room
-zout
-cayennepeper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bisque verrijken met dragon en tot de helft laten inkoken, afwerken met room en boter en, indien nodig, verder op smaak brengen met peper en zout.

De hopscheuten een tweetal minuten blancheren in lichtgezouten water zonder ze hun knapperigheid te laten verliezen.

De rauwe kreeft in twee helften snijden, kruiden met cayennepeper en zout en in een zeer warme oven gedurende een viertal minuten laten grillen.

De kreeftensaus rijkelijk verdelen over verwarmde borden en hierin de kreeft leggen. Afwerken met de hopscheuten en serveren met lentegroen naar keuze.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top