1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Noordzeetong met hopscheuten

Noordzeetong met hopscheuten

Door: ruud40

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2002

Ingrediënten 4 personen


240 g Noordzeetongfilet
-60 g hopscheuten
-2 dl visfumet
-2 dl room
-10 cl pilsbier
-1 sjalot
-2 wortelen
-1 preiwit
-1 stengel groene selderij
-120 g boter (roomboter)
-peper
-zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De hopscheuten enkele minuutjes blancheren in lichtgezouten water. Afgieten en warm houden.

De Noordzeetongfilets in reepjes snijden en op een zacht vuurtje laten garen in een mengsel van visfumet en room. De vis voorzichtig uit het kookvocht halen en warm houden. De saus laten inkoken en opwerken met klontjes boter. Ten slotte een scheutje bier (met overheersende hopsmaak) toevoegen. Niet meer laten koken.

De tongreepjes op verwarmde borden schikken, daarop de hopscheuten verdelen en de saus erover napperen.

Afwerken met fijngesnipperde tuingroenten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top