1. Home
  2. Recepten
  3. chocoladetruffels

chocoladetruffels

Door: fransbrouwers

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2002

Ingrediënten


Ca. 500 gram pure chocolade met een hoog cacao gehalte (ik gebruikte laatst Spaanse chocolade met 70% cacao).
250 gr. zachte (kamertemperatuur!) roomboter (ik heb roomboter uit de Normandie gebruikt,gekocht in de winkel van de Achelse Kluis)
2 tl. oploskoffiepoeder.
Ca. 100 gr.GEZEEFD cacaopoeder (Ik vind Droste de beste en lekkerste)


Verder heb je nodig


Zeef


Heerlijke chocoladetruffels met een bite

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingrediënten vooraf klaar.

Bereidingswijze

Laat de chocolade met de roomboter au bain Marie smelten.Klop het mengsel tot een mooie samenhangende massa en meng er met een garde het koffiepoeder goed door.
Doe dit mengsel in een schaal,dek af met huishoudfolie en laat het een nacht opstijven in de koelkast.
Schep de volgende dag met een bol boterlepeltje balletjes uit het chocolademengsel en draai er met KOELE handen snel mooie bolletjes van.
Wentel de bolletjes goed door de gezeefde cacaopoeder en klop voorzichtig het overtollig cacaopoeder er af.
Je kunt het mengsel ook wat laten opstijven in de koelkast en het vervolgens in een spuitzak doen.Spuit op een bakblik een hoopje van de massa,laat even opstijven,schep ze met een spatel van het blik af en wentel ze door de cacao.
BEWAAR DE TRUFFELS IN DE KOELKAST ANDERS SMELTEN ZE SNEL.
HOE MEER JE DEZE TRUFFELS MAAKT, HOE MEER HANDIGHEID JE KRIJGT. GEBRUIIK JE FANTASIE VOOR VARIATIES ! (zie serveertips)

P.S. OOK LEUK OM CADEAU TE GEVEN

Serveertip

Variatie 1:
Doe door de chocolademassa een dessertlepel hazelnootlikeur of koffielikeur of 3 tl. goede cognac.
Variatie 2:
Roer wat verse en iets opgelopte slagroom door de chocolademassa.
Variatie 3:
Rol de truffels niet door cacaopoeder maar door hagelslag (al dan niet met een smaakje)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top