1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kippenlevertjes
  6. Hespengebraad met kippenlevertjes en ham

Hespengebraad met kippenlevertjes en ham

Door: ruud40

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2002

Ingrediënten 4 personen


800 g hespengebraad
-100 g boter (bakboter)
-peper
-zout
-300 g kippenlevertjes
-15 g bloem (tarwebloem)
-250 g champignons
-200 g ham (gekookt)
-2 eetlepels cognac
-2 dl kalfsfond
-1 dl room



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees aan alle kanten laten kleuren in hete boter, kruiden met peper en zout en onder deksel nog 50 minuten laten bakken tot het gaar is.

De zorgvuldig schoongemaakte en gespoelde kippenlevers door de bloem wentelen en gaarbakken in boter met de fijngesneden champignons en de hamblokjes. Flamberen met cognac en de kalfsfond bijvoegen. Laten inkoken en naar smaak room toevoegen.

Het vlees in plakken snijden en op een warme serveerschotel schikken. De saus met de kippenlevertjes eromheen scheppen. Serveren met aardappelpuree die gemengd is met andijvie of savooikool.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top