1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lamsbout
  6. Lamsbout gevuld met niertjes en champignons

Lamsbout gevuld met niertjes en champignons

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1000 g lamsbout
-2 lamsnieren
-400 g champignons
-30 g boter (bakboter)
-1 takje tijm
-1 takje rozemarijn
-0.5 eetlepels dragon (fijngehakt)
-peper
-zout
-6 cl maderawijn
-6 teentjes knoflook
-3 cl olijfolie (extra vierge)
-2.5 dl vleesbouillon
-0.5 theelepels maiszetmeel
-2.5 dl roomDeel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het transparante vliesje rond de nieren verwijderen en ook de vliezen en het vet ertussen. De nieren goed spoelen onder stromend water en ze gedurende een half uur in koud water zetten. Daarna afdrogen met keukenpapier en in stukjes snijden.

De champignons schoonmaken en ze in fijne plakjes snijden.

De boter smelten in een kookpan. Hierin de nieren een vijftal minuten laten bakken. Vervolgens de champignonschijfjes toevoegen. Kruiden met tijm, rozemarijn, dragon, peper en zout. Goed mengen. Blussen met de helft van de madera. De kookpan afdekken en gedurende ongeveer 8 minuten laten gaarstoven.

Ondertussen de lamsbout (zonder been) inwrijven met zout en geperste knoflook. Eventueel hier en daar een stukje knoflook in de bout steken. De lamsbout vullen met de gestoofde stukjes nier en de in schijfjes gesneden champignon. De opening dichtnaaien met keukengaren.

De olijfolie verhitten in een stoofpan. Hierin de bout aan alle kanten korsten. Blussen met de warme vleesbouillon. De pan afdekken en het vlees gedurende 45 minuten op een zacht vuurtje laten gaarsudderen. Zo nodig tussendoor wat vocht toevoegen.

Na de braadtijd de bout uit de pan halen en warm houden. Het braadvocht zeven. Het maiszetmeel oplossen in de room (of melk) en hiermee het braadvocht binden. Indien nodig op smaak brengen met peper en zout. De rest van de madera toevoegen.

Het keukengaren verwijderen en de bout in mooie sneden verdelen. Opdienen met aardappelpuree en erwtjes of witte boontjes. De saus apart serveren.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top