1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Granite Van Frambozenbier

Granite Van Frambozenbier

Door: kruiden_tuintje

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2002

Ingrediënten 4 personen


100 g. suiker
sap van 1 citroen
1 klein blikje frambozen op siroop(inh.200 gr.)
1 flesje frambozenbier(3dl)
1 dl. lobbig geklopte slagroom
enkele schijfje limoen



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Suiker met 1.5 dl. water en citroensap in een steelpan verhitten.
Frambozen met siroop door een zeef drukken en bij de suikerstroop doen.
Frambozen puree mengen met het frambozenbier.
Frambozenmengsel in ruime, platte schaal schenken, afdekken met plasticfolie en in de vriezer plaatsen.
Na 2 uur het half bevroren puree met een vork losmaken en door het nog niet bevroren deel van de frambozenpuree roeren.
Dit elk uur herhalen tot na ca. 6 uur al het vocht bevroren is.
Voor het serveren de granite in coupes scheppen.
Serveren met de slagroom en een schijfje limoen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top