1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Gevulde vijgen

Gevulde vijgen

  • Mediterraan, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-10-2002

Ingrediënten 4 personen


6 verse vijgen -
40 gram geschaafde amandelen -
geraspte schil van 1 sinaasappel -
1 dl room -
1 theelepel kaneel










Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de vijgen en snij 4 vijgen kruisvormig in tot aan de bodem. Druk de parten wat uit elkaar
Maak de geschaafde amandelen met een deegroller wat kleiner en meng de helft van het sinaasappelrasp erdoor. Vul hiermee de vijgen
Snij de overige vijgen in dunne parten
Klop de room tot een dunne saus en meng er de rest van de geraspte sinaasappelschil door
Verdeel de room over 4 kleine borden, zet de gevulde vijgen erop en garneer met de parten vijgen. Bestrooi de saus met wat kaneel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top