Aalsterse vlaai

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2002

Streekgerecht uit Aalst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
llit. melk 1 pak beschuit 500 g ontbijtkoek 1 flesje schenkstroop 2 a 3 eieren zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

2 lepels suikermet melk aan de kook brengen met het snufje zout. Zodra de melk kookt, van het vuur halen.
Intussen beschuiten en ontbijtkoek fijn kruimelen en in
de hete melk doen.
Vloeibare stroop, suiker, kaneel en foelie toevoegen en daarna de losgeklopte eieren. Let op dat het deeg niet al te slap wordt!
Flink doorroeren tot het een smeuige massa is.
Intussen de oven voorverwarmen op 220 graden.
Beslag in een vuurvaste schotel gieten (of in een aluminium bakje als je het wil weggeven als cadeautje) en 10 minuten bakken op 220 gr dan.
Daarna overwarmte verminderen tot 180 a 200 graden en nog ongeveer een half uur verder laten bakken.
Oven uitdoen, maar vlaaien laten bekoelen IN de oven!.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten