1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aardappelgratin
  5. Aardappelgratin

Aardappelgratin

Door: llheks

  • , Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-10-2002

Ingrediënten


Kg vastkokende aardappelen
50 g mager spek in blokjes
50 g boter of een scheutje olie
1 gehakte ui
peper
zout
200 g Boerenkaas



(4 personen) van "moesje2"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in klein blokjes en bak die in de Koekenpan, samen met
de spekblokjes, in de boter of olie. Voeg drie eetlepels water toe en laat
onder een deksel vijf minuten garen. Voeg dan de gehakte ui toe en laat nog
vijf minuten smoren. Breng dan het mengsel op smaak met zout en peper en doe
het over in een ovenschaal. Bedek met dunne plakken Boerenkaas.
Zet in de op 220 ?C voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top