1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Taart
  5. Taart met geroosterde vijgen, honing en cointreau

Taart met geroosterde vijgen, honing en cointreau

  • Mediterraan, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2002

Ingrediënten 6 personen


6 plakjes korst- of bladerdeeg -
1 losgeklopt ei -
15 verse vijgen -
3 eetlepels vloeibare honing -
cointreau -
2 a 3 eetlepels roomboter gesmolten -
creme fraiche


Verder heb je nodig


Taartvorm met een doorsnede van 22 cm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200? C.
Rol het bladerdeeg uit en bekleed er de vorm mee. Stort er oude peulvruchten in en bak de taart blind in in 15 minuten. Verwijder de bonen, prik met een vork gaarjes in de bodem en bestrijk de bodem met losgeklopt ei. Zet de taartvorm nog 10 minuten in de oven
Snijd de vijgen van boven nar beneden in partjes maar laat de bodem nog wel aan elkaar zitten. Vou ze iets open en zet ze op de taartbodem
Druppel de honing over de vijgen
Meng de cointreau door de gesmolten boter en bestrijk de vijgen rijkelijk met een groot deel van het mengsel. Zet de taart nog 15 minuten in de oven
Haal de taart uit de oven en glaceerde vijgen met de rest van het cointreaumengsel
Serveer de taart warm met creme fraiche waar enkele druppels cointreau aan toegevoegd zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top