1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Harira

Harira

Door: meatteam1

  • Marokkaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-10-2002

Ingrediënten 4 personen


2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 300 gr lamsvlees, 3 el olijfolie, 1 el koenjit, 1 blik kikkererwten(400 gr, Royal Mail), 1 pak soep-it Basis-Tomaat(1 liter), 50 gr vermicelli, 6 takjes peterselie, 1/2 el suiker, zout, versgemalen peper.



Marokkaanse soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de uien en de knoflook.
Snij het lamsvlees in dobbelstenen.

Bereidingswijze

Verhit de olie met de koenjit in een grote soeppan.
Bak de ui, knoflook en het lamsvlees ca. 5 min.
Voeg 5 dl warm water toe en laat het ca. 45 min. zachtjes koken.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
Voeg de Soep-it, kikkererwten, vermicelli en de suiker toe. Laat de soep ca. 15 min. zachtjes koken.
Was de peterselie en hak deze fijn.
Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel het over 4 kommen.
Garneer met de peterselie.

Serveertip

Lekker met (Turks) brood.
Kcal pp:415.
BRON:Super.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top