1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gevuld Ciabattabrood

Gevuld Ciabattabrood

Door: beauad

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-10-2002

Ingrediënten 3 personen


1 groot ciabattabrood, overlangs gehalveerd, *6-8 el pesto, *10 slabladeren (eikenbladsla, lollo verde, kropsla en rode sla), *100 gr rucola, *3 geroosterde paprika's (uit pot), in brede repen, *6 plakken rauwe ham, *150 gr gerookte kip, in plakken, *2-3 vleestomaten, in plakken, *zout, peper, *30 gr pijnboompitten, *frituurolie, *20 grote basilicumblaadjes.



Lekker snel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrijk beide broodhelften royaal met pesto. Beleg de onderste helft met sla, rucola, paprika, ham, kip en tomaat. Strooi er wat zout en peper over. Rooster in een droogverhitte koekenpan de pijnboompitten lichtbruin en strooi ze over het beleg. Verhit in een wok of kleine braadpan wat frituurolie tot 170?C en frituur de basilicumblaadjes hierin in 10 seconden krokant. Verdeel de basilicum ook over de vulling en dek het brood af met de bovenste helft.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beauad
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top