1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Foie gras
  6. Tournedos van zalm, gekruide linzen en foie gras

Tournedos van zalm, gekruide linzen en foie gras

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2002

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE VIJGEN EN APPELCHUTNEY: 1 stoofappel, geschild en in blokjes van 2,5 cm gesn, 20 gr. uien, 50 gr gedroogde vijgen fijngehakt, 1 ? el wittewijnazijn, ? el engelse mosterd, snufje cayennepeper,1 teentje knoflook, 50 gr sultanarozijnen, 2 tl suiker. GERKRUIDEN LINZEN: 100 gr Puy- Linzen, snufje komijn, 40 gram rode ui, fijngesnipperd, 1 ? el balsamicoazijn, 1 teentje knoflook uitgeperst, 20 gr gember fijngesneden, 1 ? el sojasaus, 1 el tomatenketchup, 2 el zoet chilisaus, 2 el olijfolie, 2 tl fijngehakte koriander, enkele druppels citroensap. ZALM EN FOI GRAS: 0,5 dl maisolie, 1 zalm vaan 1.35 kg (filet) 200 gram foie gras, in vier plakken;KRUIDNCREME FRAUCHE; 1 dl creme fraiche, 1 el fijngehakte bieslook en peterselie, enkele druppels limoensap, zout en peper



Dit recept heb ik iets aangepast maar is echt van een TOPKOK!Veel werk, maar je kan veel van dit prachtige hoofdgerecht een dag van te voren voorbereiden.

Dit recept heeft 2 pagina's daar er te veel tekst is voor een pagina.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding?Laat de linze een nacht weken, voordat u ze gaat koken. Ze zullen de kruiden beter opnemen als u ze na bereiding nog een nacht laat staan,Het gekookte linzenmengsel kan maximaal vier dagen in de koelkast worden bewaard. De zalm moet een dag van te voren worden bereid, zodat het vlees in de juiste vorm kan opstijven, Chutney kan lang van te voren worden klaargemaakt en in de koelkast worden bewaard.

Bereidingswijze

DE CHUTNEY: Meng alle ingredienten voor de chutney in een zware pan. Breng ze aan de kook en laat het mengsel 2 uur zachtjes koken tot het dik is. Voeg water toe als het vocht verdampt . Laat het afkoelen en meng het vervolgens tot het de dikte van jam heeft, Voeg de suiker toe en bewaar de chutney koel.
DE LINZEN:Week de linzen een nacht in water,Kook ze de volgende dag 30 minuten met zout. Giet af en laat afkoelen. Verwarm de komijn in een droge koekenpan zodat het aroma vrijkomt. Als u de komijn ruikt, voegt u de ui, wijnazijn en het knoflook toe. Bak alles 10 minuten op een matig vuur, Voeg de overige ingredienten en de gekookte linzen toe en roer alles goed. Breng het mengsel op smaak met wat citroensap. Haal de pan van het vuur, laat het mengsel helemaal afkoelen en bewaar het in een luchtdichte bak tot gebruik in de koelkast. Zzie voor de rest recept 2



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top