Filotaart met fetaroom

  • Slowaaks, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-10-2002

Slovenie : Tijd: ca. 1 uur
vaan "vifke"

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak filobladerdeeg (225 gr), 60 gr boter, 200 gr feta, 3 eieren, 125 ml zure room, zout, springvorm, doorsnede ca. 22 cm
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Filodeeg ca. 2 uur laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200?C of gasovenstand 4

Bereidingswijze

Boter laten smelten. Vorm invetten met boter. Feta fijn verkruimelen. Eieren splitsen. Eiwitten stijfkloppen met snufje zout. Dooiers loskloppen met zure room. Feta erdoor roeren. Eiwitten luchtig erdoor spatelen. Twee deegvellen bestrijken met boter en kruislings in vorm leggen. Ca. 1/4 deel van kaasmengsel erover verdelen. Weer twee beboterde deegvellen kruislings erop leggen.
1/4 deel van vulling erop scheppen. Zo doorgaan tot vulling en deegvellen gebruikt zijn, eindigen met 2 beboterde deegvellen. Bovenkant van pastei bestrijken met rest van boter. Taart met scherp mes tot halverwege in kleine vierkanten voorsnijden. Taart iets boven het midden van de oven zetten en ca. 20 minuten bakken. Oven terugschakelen naar 150?C of gasovenstand 2 en in nog ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.

Serveertip

Heet of lauwwarm serveren.

Lekker met een frisse salade en olijven.


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten