Turks-Italiaanse pizza

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2002

In een Turkse bakkerswinkel wordt een rond brood gekocht en doormidden
gesneden (cirkelvormig). Dit Turkse brood is zoadanig groot dat het een
gerecht is voor 8 personen.
van "vifke"

Deel dit recept

Ingrediënten
tomatenpuree (kan ook een Italiaanse pot spaghetti-pasta zijn)

Italiaanse kruiden

uien (4 stuks)

groene en rode paprika

champignons (een bakje)

kaas (oud, geraspt)

olijven (groen en zwart)

Italiaanse salami
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Op het brood de tomatenpuree smeren, de Italiaanse kruiden aanbrengen, de
gesneden uien, de groene en rode parika, de champignons olijven en salami
en vervolgens de geraspte kaas eroverheen.
In een wat pittige uitvoering kan er (bescheiden!) gesnipperde pepperoni
tussen gedaan worden.

Twee bakplaten (op 1 bakplaat past de Turks-Italiaanse pizza niet) licht
invetten met olijfolie. 25 minuten in de oven op stand 5 (200-220 graden
Celcius).

Serveertip

Kan ook afgekoeld gegeten worden!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ronfreiberger avatar
ronfreiberger 28-03-2005

Doen we al jaren ook nog met andere ingredienten

irmalaha avatar
irmalaha 30-10-2002

Lekker voor de vrijdagavond(onze broodavond). Je hebt trouwens een leuke pagina gemaakt. gr. Irma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten