Zalm met tomatensalsa en groene groenten

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-10-2002

Een heerlijke magere maaltijd,slecht ?400kcal per persoon!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 zalmfilets a 100 gram(zonder vel)2 tomaten,25 gr.amandelen,? rode ui,125 gr.komkommer,1 rode peper,1 el.fijngesneden koriander,1 el.fijngesneden peterselie,1 el extra vierge olijfolie,sap van een ? citroen,zoet en peper,2 courgettes,125gr,broccoliroosjes,125gr.spercibonen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

snijd de tomaten fijn,rooster de amandelen in een droge keokepan en hak ze grof.hak de ui fijn en snijd de komkommer in blokjes.verwijder het zaad uit het pepertje en snijd het fijn.

Bereidingswijze

Verwarm d eoven voor op 200?Leg de zalm in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie en laat in ca.15 min.gaar worden.Vermeng de tomaten,amandelen,uien,komkommer,pepertje,met de koriander,peterselie,de olie en het citroensap en maak op smaak met peper en zout.Snijd de courgette in reepjes.Stoom de courgette,brocoliroosjes en de sperziebonen gaar boven een pan met kokend water of een stomer,in ?5 min.

Serveertip

Maak het bord op,leg de zalmfile in het midden,schik de groenten eromheen en besprenkel dit alles met de tomatensaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten