1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Pain de Madeleine met sardientjesboter

Pain de Madeleine met sardientjesboter

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)
? 2 eetlepels kappertjes (potje)
? 1 citroen
? 1 rode ui
? 75 g zwarte olijven zonder pit
? 2 blikjes sardines in olie (a 120 g)
? 50 g zachte roomboter
? zout en versgemalen peper
? 4 sneden Pain Madeleine (maisbrood extra dik)
? 1/2 zakje veldsla (a 75 g)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Steeltjes van peterselie verwijderen. Kappertjes en peterselie fijn hakken. Citroen goed schoonboenen en schil fijn raspen. Citroen halveren en uitpersen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Olijven in plakjes snijden. Graatjes uit sardines verwijderen. In kom sardines met vork door boter prakken. Citroenrasp, kappertjes en peterselie erdoor mengen. Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen. Sneden brood dik bestrijken met sardientjesboter. Veldsla, uiringen en olijven erover verdelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top