Kabeljauw met tomaat uit de oven
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-10-2002
Ingrediënten 4 personen
600 g kabeljauwfilet? 1 eetlepel citroensap
? zout
? versgemalen vierseizoenenpeper
? 1 kleine rode ui
? 1/2 zakje Italiaanse kruidenmix (a 20 g)
? 2 sneetjes oud witbrood
? 3 eetlepels olijfolie
? 2 rijpe trostomaten
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 ?C. Kabeljauwfilet besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper. Ui pellen en heel fijn snipperen. Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruiden heel fijn hakken. In keukenmachine sneetjes brood verkruimelen. Ui, kruiden en 2 eetlepels olie door broodkruim scheppen. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in vieren parten snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Ovenschaal bestrijken met olie en kabeljauw erin leggen. Blokjes tomaat op vis scheppen en stevig aandrukken. Broodkruimmengsel erover verdelen. Rest van olie erover sprenkelen. In midden van oven kabeljauwfilet in ca. 15 minuten goudbruin en net gaar laten worden. Serveren met gebakken aardappels en een groene salade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties