Zuurkoolstoofpot

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2002

Dit gerecht at ik voor het eerst bij een Surinaamse tante op Aruba.Het was mijn eerste kennismaking met zuurkool,dit was daar bijna onbekend.Echter,in een aantal goed gesorteerde winkels was het wel verkrijgbaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram runderlappen
250 gram zuurkool (naturel)
50 gram margarine
zout,peper,(knoflookpoeder), 1 grote uit
1 blikje tomatenpuree
pimentkorrels
2 laurierblaadjes
2 bouillonblokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan
Houten spatel

Voorbereiding

Snij de runderlappen in stukjes ter grootte van een dobbelsteen. Kruid het vlees met de specerijen.

Bereidingswijze

Bak eerst het vlees in de margarine gedurende 10 minuten. Goed omscheppen. Voeg daarna de gesnipperde ui, tomatenpuree en bouillonblokjes toe. Nogmaals goed roeren en afblussen met lauw water.
Het vlees moet op een zacht vuurtje 2 uren stomen. Als het vlees gaar is kunt u de zuurkool toevoegen, nog even 3 minuten stomen. Daarna kunt u aan tafel.

Tip: U kunt er evt. een aantal gekookte aardappeltjes doorheen mengen.

Serveertip

Serveer met witte rijst, sperciebonen, doperwten en/of komkommer op zuur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten