Andijvie gehaktstampot met mon chou(romig)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is.
Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1300 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 562,94 kcal
Koolhydraten 45,24 g
Eiwitten 25,41 g
Vetten 29,46 g

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar in weinig water met zout.Kook de andijvie ca. 8 minuten (kan ook rauw) Roerbak intussen met de boter het gehakt met de ui, en doe er zout en peper bij.Giet de aardappelen en andijvie en stamp deze door elkaar, Meng het gehaktmengsel, de Mon Chou in stukjes en de uiensoeppoeder door de stampot en breng het gerecht op smaak met eventueel nog wat peper en zout.

Bron

zelf bedacht

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten