Andijvie gehaktstampot met mon chou(romig)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2002

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is.
Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 1300 gram geschilde aardappels,
  • 500 gram gehakt,
  • zout en peper,
  • 200 gram Mon Chou,
  • 6 el uiensoeppoeder uit een zakje,
  • 1000 gram panklare andijvie.
  • 1 ui gesnipperd.
  • 2 eetl. boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar in weinig water met zout.Kook de andijvie ca. 8 minuten (kan ook rauw) Roerbak intussen met de boter het gehakt met de ui, en doe er zout en peper bij.Giet de aardappelen en andijvie en stamp deze door elkaar, Meng het gehaktmengsel, de Mon Chou in stukjes en de uiensoeppoeder door de stampot en breng het gerecht op smaak met eventueel nog wat peper en zout.

Bron

zelf bedacht

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nikky75 avatar
nikky75 13-11-2017

ik heb dit vanavond gegeten samen met mijn zoon van 9 en we vonden het super lekker.....hij zei dit gaan we wel vaker eten he :D Bedankt!!

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 26-05-2017

(-:

Delarosa avatar
Delarosa 26-05-2017

Dido, hem links laten liggen is mijn advies.. heeft nog nooit iets voor Smulweb betekend als gezeur. Enige wat hij heeft gedaan is zich als Smulweb-reporter bij restaurants naar binnen lullen om zo goedkoop mogelijk te eten en er een 'recensie' over te plaatsen... sigh...

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 26-05-2017

Sorry hoor, maar wat nou zucht? Ik mag toch zeker schrijven wat ik denk? Ik weet echt wel dat heel veel recepten rechtstreeks zijn overgenomen, maar een recept een beetje aanpassen en dan schrijven dat je het zelf hebt verzonnen, gaat er bij mij niet in.

RobQuebec avatar
RobQuebec 25-05-2017

Sigh!

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 25-05-2017

Dit recept is overduidelijk overgeschreven uit het kookboekje Lekker en Snel van het Nederlands Zuivelbureau. De hoeveelheden zijn wat veranderd en de plaatser heeft er een ui aan toegevoegd. Het zal best smaken, maar zelfbedacht......

roelien3 avatar
roelien3 03-12-2015

al een paar keer gemaakt, zo vindt mijn zoon het ook heerlijk!

hermien_kg avatar
hermien_kg 15-11-2015

Ik heb je recept in mijn kookboek gezet. Ik ga het maken met rauwe paksoi. Sinds ik paksoi ken, gebruik ik nooit meer andijvie. Paksoi blijft lekker knapperig. Maar voor de rest maak ik het volgens jouw recept. Groetjes, Hermien

vakantie123 avatar
vakantie123 15-11-2015

Gezien alle positieve reacties moet dit echt lekker zijn,komt binnenkort op tafel.Bedankt. Jeannette

Lammy1954 avatar
Lammy1954 14-11-2015

Heb wel rauwe andijvie gebruikt dan blijft het lekker knapperig.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten