1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Konro Makassar

Konro Makassar

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg riblappen, in stukken
1 stengel sereh, in de lengte ingesneden
2 cm kentjoerwortel, geschild of ?poeder
3 blaadjes djeroek peroet
2 vleesbouillontabletten
1 eetlepel zonnebloemolie
3 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
75 gr gemalen kokos
zout en peper
1 rode lombok, in dunne sliertjes
2 eetlepels bawang goreng (gebakken uitjes)



Gevulde maaltijdsoep met riblappen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Riblappen met sereh, kentjoer en djeroek peroet in een ruime pan doen.
2 liter koud water erbij schenken, aan de kook brengen en bouillontabletten toevoegen.
Bouillon ca. 2 uur zachtjes gaar laten worden.

Bereidingswijze

In wadjan 1 eetlepel olie verhitten en sjalotten en knoflook in olie ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Kokos toevoegen en op matig vuur al omscheppend roosteren.
Als het vlees gaar is, de kokos aan de soep toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serehstengel en djeroek peroetblaadjes eventueel uit de soep halen.

Serveertip

Serveren met gebakken uitjes en reepjes lombok.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top