Mexicaanse ovenschotel

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr. half-om-half gehakt, 1 ui, 1 flinke teen knoflook, 200 gr. bruine bonen 1 rode paprika, geraspte kaas, 125 gr. nacho tortilla chips, 2 blikjes tomatenpuree, snufje komijn, snufje paprikapoeder, snufje gemalen koriander, snufje chilipoeder, olijfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ingevette ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui, de knoflook en de paprika klein. Laat de bonen uitlekken.

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze. Voeg snufjes komijn, paprikapoeder, chilipoeder en gemalen koriander toe naar smaak en roer alles goed door elkaar.
Voeg de paprika en bonen toe en verwarm alles 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel nog even op een laag vuur sudderen.
Leg een laagje chips in de ovenschaal, daaroverheen de gehakt-groentemix. Weer een laagje chips en een laagje gehakt-groentemix en sluit af met chips. Strooi hieroverheen de geraspte kaas en zet het gerecht ongeveer 8 minuten in de oven op 180 graden.

Serveertip

Lekker met een frisse salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mijke4 avatar
mijke4

Doorsturen

Home Recepten