Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. rode koolschotel

rode koolschotel

Door: sfdiana

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 rode kool
1 pond rundvlees
2 winterwortelen
6 sjalotjes
300 ml rode wijn
vloer brood (heel)
boter
rundvlees kruiden


Verder heb je nodig


Grote pan
ovenschaal


Heerlijke rode koolschotel met rundvlees en knapperig brood! Supermakkelijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees kruiden en om en om bruin bakken. Daarna wijn toevoegen en laten sudderen tot het vlees gaar is en uit elkaar valt.
De rode kool in stukjes snijden en wassen.
De winterpenen wassen, schillen en in plakjes snijden.
De sjalotjes snipperen.

Bereidingswijze

Als het vlees gaar is maar nog niet uit elkaar valt de rode kool, winterpeen en sjalotjes erdoor doen en laten stoven.
Het brood ondertussen in stukken trekken en dopen in gesmolten boter. Schep het rode kool mengsel in een Ovenschaal en leg de in boter gedrenkte stukken brood er bovenop. Daarna in de oven of onder de grill tot het brood knapperig bruin is.

Serveertip

De schotel word met het brood gegeten. Een lekker glaasje rode wijn smaakt er heerlijk bij!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sfdiana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top