Spruitjesgratin

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2002

Spruitjes smaken verrassend anders in een romige gratin. De koolsmaak combineert prachtig met de belegen kaas en aardappel. De krokant gebakken uiringen geven een pittige smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 teentje knoflook, halveren

75 gr boter of margarine

600 gr kleine spruitjes of grote halveren

750 gr aardappelen, in plakken

zout en peper

2 eieren

2 dl melk

3 dl slagroom

1/2 theelepel nootmuskaat

75 gr belegen geraspte kaas

2 eetlepels olijfolie

2 uien, in dunne ringen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, aluminiumfolie

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 C. Ovenschaal inwrijven met knoflookteentje en met 1/3 deel van de boter invetten. Spruitjes en aardappelen in schaal leggen.

Rest van boter over groenten verdelen en zout en peper erover strooien. Eieren loskloppen met melk, slagroom en nootmuskaat en over groenten schenken.

Bereidingswijze

Schaal afdekken met aluminiumfolie en gerecht in midden van oven ca. 30 minuten bakken. Folie verwijderen, kaas erover strooien en gerecht 20 minuten gratineren.

Serveertip

Olie verhitten en uiringen hierin in ca. 10 minuten lichtbruin bakken. Uiringen over gerecht strooien.

750 Kcal p.p.

Laatste reacties

hasip avatar
hasip 11-02-2007

ik neem deze in goed vertrouwen :-) mee en ga hem vanavond denk ik bereiden . ben gek op spruitjes en dit lijkt me dus prima en gelukkig zonder veel vlees . merci ! henk .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten