1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gepocheerd ei met bacon en zachte citroensaus

Gepocheerd ei met bacon en zachte citroensaus

Door: jpjvdberg

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-10-2002

Ingrediënten 4 personen


8 dunne plakjes bacon, 2 eetlepels azijn, 4 verse eieren, peper en zout, 1 1/2 dl slagroom, 2 citroenen, 2 dl vleesbouillon, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 2 beschuitbollen.



In al z'n pure eenvoud een bijzonder smakelijk tussengerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 1 liter water met de azijn tegen de kook aan. Breek een ei in een kopje. Roer in het bijna kokende water met en lepel 3 keer rechtsom en 1 keer linksom en laat het ei in de onstane kolk glijden. Pocheer het ei ca. 4 minuten. Schep het eerst in een schaaltje met koud water en houd het vervolgens warm in een schaaltje heet water. Pocheer zo nog 3 eieren. Klop ondertussen 1/2 dl slagroom bijna stijf. Snijd van 1 citroen 12 dunne plakjes en pers de andere uit. Breng de bouillon met het citroensap en 1 dl dunne slagroom aan de kook. Kook de saus op een hoog vuur in tot ongeveer 1 1/2 dl saus over is. Voeg de suiker, de fijngeknipte bieslook, een snufje zout en een snufje peper toe. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan om en om bruin. Snijd de beschuitbollen doormidden en toost ze in een broodrooster of onder de grill goudbruin. Leg ze in het midden van 4 warme borden. Leg de plakjes bacon en de gepocheerde eieren op de getooste beschuitbollen. Spatel de geklopte slagroom door de saus en schep de saus over de eieren. Garneer met plakjes citroen en sprietjes bieslook.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top