1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Belegde Bara, peulvruchtensnack met beleg

Belegde Bara, peulvruchtensnack met beleg

  • Surinaams, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-10-2002

Ingrediënten 3 personen


1/2 Madam Jeanette peper -
1 theelepel Masala
Exotimex Mastersauce -
Faja Lobi Kip in Masala marinade -
3 theelepels Exotimex Knoflook -
100 gram gele erwten besan vers gemalen gele split erwten -
Exotimex Redi Pepre Sauce -
olie -
300 gram zelfrijzend bakmeel -
2 theelepels jeera gemalen komijn -
3 takken selderij -
250 a290 ml. water -
3 1/2 gram zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bara:
Alle ingredienten, behalve de 2 sauzen, aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen).Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken.
Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.


Beleg:
Bereid vervolgens voor het beleg de Moksie Metie .




Serveertip

Snijd de bara voorzichtig open en beleg die met de Moksie Metie en verse ijsbergsla; schenk de Mastersauce of de Redi Pepre Sauce erover heen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top