Risotto met pompoen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2002

Voor 6 pers van "vifke"

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de pompoen: 2 eetlepels olijfolie; 250 g pompoen in blokjes; 1 courgette in plakjes; 1 rode ui grof gesneden; 2 eetlepels fijngesneden bladspinazie; 1 teentje knoflook; 1 theelepel komijnzaadjes; zout en peper uit de molen.

Voor de risotto: 1 l bouillon (van kip, vis, vlees of groente); 1 eetlepel olijfolie; 3 gesnipperde sjalotten; 1 struik bleekselder zonder de stugge buitenstengels; zout en peper uit de molen; 2 gesnipperde teentjes knoflook; 400 g risottorijst; 1 dl droge witte vermout (dry martini of Noilly Prat) of droge witte wijn; 70 g boter; 85 a 100 g parmezaan

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm voor de pompoenvulling de olijfolie in een pan met dikke bodem en smoor de ui en knoflook glazig. Voeg de groenten toe en laat enkele min. meesmoren. Kruid met zout, peper en komijn. Zet apart.



Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Smoor in een andere pan de gesnipperde sjalotten en de fijngesneden bleekselder 3 min. in de olijfolie. Kruid met een snuifje zout. Voeg de knoflook toe, laat even sudderen en doe er de rijst bij. Zet het vuur hoger en bak de rijst onder voortdurend roeren, maar zorg ervoor dat hij absoluut niet gaat kleuren (temper het vuur indien nodig). Giet er na enkele minuten, als de korrels glazig zijn, al roerend de vermouth of wijn bij. Wacht tot de vloeistof is opgenomen en voeg er dan een soeplepel het bouillon aan toe. Temper het vuur en laat de rijst zachtjes sudderen. Voeg weer bouillon toe als alle vocht is opgenomen. Werk zo verder tot de rijst beetgaar is. Kruid bij naar smaak. Haal de pan van het vuur en roer er de boter en parmezaan door (hou wat kaas apart voor de garnering). Warm de pompoenvulling even op en schep ze door de risotto. Schep er tot slot de spinazie door. Bestrooi met het restje parmezaan.

Serveertip

Geef er een frisse groene salade en krokant stokbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten