1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thais currygehakt

Thais currygehakt

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2002

Ingrediënten 4 personen


250 gr mihoen of andere rijstmie
3 eetlepels olie
500 gr rundergehakt
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder of 1 theelepel versgeraspte gemberwortel
1 teentje knoflook, geperst
1 prei, in smalle ringen
1 gele paprika, in reepjes
1 rode Spaanse peper, in stukjes
200 gr shiitake, in stukjes
2 eetlepels oestersaus
zout en peper
2 eetlepels fijngesneden koriander


Verder heb je nodig


Wok


Miegerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mihoen in 2 liter kokend water wellen en laten uitlekken.

Bereidingswijze

In wok olie verhitten en gehakt in 2-3 minuten rul bakken. Kerriepoeder, gemberpoeder of -wortel en knoflook toevoegen en door gehakt roeren. Prei, paprika, spaanse peper en shiitake toevoegen. Roerbakken en in 5 minuten beetgaar laten worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top