1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Erwten
  5. Falafel
  6. Falafel

Falafel

  • Grieks, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2002

Ingrediënten 4 personen


300 gram kikkererwten -
- 8 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 eetlepel komijn
- 1 eetlepel korianderpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 bosje peterselie
- 1/2 bosje koriander
- sesamzaad
- frituurolie
- pitabrood of Turks brood









Falafel
Falafel
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten ca. 1 nacht in ruim koud water weken en kook ze gaar.
Laat ze goed uitlekken en pureer ze in de keukenmachine met ui, knoflook, bloem, bakpoeder, specerijen en kruiden.
Neem steeds een eetlepel puree en vorm er met de hand platte balletjes van.
Wentel ze door het sesamzaad en frituur ze goudbruin en knapperig in frituurolie (180?C).
Serveer de falafel in een pitabrood of Turks brood met zoetzure groenten, een beetje sla, knoflook- of sesamsaus.

"Falafel is een populaire snack in Israel. In Nederland ontdekken ook steeds meer mensen hoe lekker deze knapperig gefrituurde kikkererwtenballetjes zijn. Ze zijn bovendien vegetarisch en een dagje zonder vlees is zeker niet verkeerd. Prop een pitabroodje vol met sla, falafel, zuurkool, worteltjes en saus.
Je kunt voor dit gerecht ook kikkererwten uit blik nemen."

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top