Chili con carne

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2002

De Chili con carne kunt u net zo pittig maken als je zelf wilt door hem vlak voor het opdienen op smaak te brengen met tabasco of sambal oelek. Chili con carne is een maaltijd op zich. Om de pittige smaak iets te blussen kunt u er stokbrood en een frisse gemengde salade of stukjes komkommer bij eten. De chili krijgt een echt zuidelijk tintje door met het gehakt, blokjes chorizoworst of salami mee te bakken. Het is ook lekker om stukjes verse tomaat en wat meer paprika toe te voegen. Een extra gele paprika geeft de chili wat meer kleur. Voor de kinderen kunt u een mildere chili maken met stukjes ananas, perzik of banaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote uien

1 groene paprika

1 rode paprika

1 rode Spaanse peper

3 eetlepels olie

400 gr rundergehakt

1 grote teen knoflook

? eetlepel chilipoeder

1 theelepel tijm

1 theelepel bruine basterdsuiker

1 vleesbouillontablet

1 pak gezeefde tomaten

2 potten bruine bonen

zout, peper

tabasco
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bron: Allerhand oktober 1991

Voorbereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika?s wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

In grote braadpan olie verhitten. Gehakt al omscheppend in ca. 8 minuten rul bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui, paprika en Spaanse peper door gehakt scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Chilipoeder, tijm en basterdsuiker door gehakt scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Gezeefde tomaten en bonen met vocht door gehakt scheppen.
Chili con carne al omscheppende aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen. Chili con carne op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels tabasco.

Serveertip

Met brood of witte rijst

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten