1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Moussaka
  6. Moussaka

Moussaka

Door: luckyjo

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2002

Ingrediënten 2 personen


1 pak Knorr Moussaka, met daarin:
- - 1 zakje Moussaka-kruidenmix
- - 1 zakje Moussaka-groenten
- - 1 zakje Moussaka-saus
- Klaarzetten:
- 300 gram rundergehakt
- 3 Aardappels (ca. 250 gram)
- 50 gram Kaas
- 250 ml Melk
- 1 Ei











Kali Orexi!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op ca. 200?C (hete luchtoven ca. 185?C). Rul het gehakt (zonder olie of margerine) tot het bruin is.

Voeg 250 ml water, 250 ml melk en de inhoud van de zakjes Moussaka-groenten en Moussaka-kruidenmix aan het gehakt toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat het geheel onder af en toe roeren 2-3 minuten zachtjes doorkoken.

Schil de aardappels en spoel ze af met water. Snijd deze in zeer dunne schijfjes (niet afspoelen!). Verdeel de hoeveelheid schijfjes in tweeen (voor twee laagjes).

Vet een ovenschaal in (inhoud ca. 1,5 liter). Vul de schaal afwisselend met laagjes vlees-groentenmengsel en een laagje aardappelschijfjes. Begin en eindig met een laagje van het vlees-groentenmengsel.

Roer de inhoud van het zakje Moussaka-saus door 250 ml handwarm water, voeg een ei en 50 g geraspte kaas toe. Roer de saus goed door en verdeel de saus over de schotel.
Laat de Moussaka in 40-50 minuten gaar worden op ca. 200?C (hete luchtoven ca. 185?C).



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top