1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gehaktballen met appel

Gehaktballen met appel

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2002

Ingrediënten 4 personen


500 g. rundergehakt 2 teentjes knoflook2 bosuitjeszoutwitte pepernootmuskaat1 ei4 el. paneermeel70 g. boter2 el. olijfolie3 dl. vleesfond2 dl. medium sherry4 zachtzure appels75 g. suiker3 schijfjes citroenbloem.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe het gehakt in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Snij de bosuitjes in ringetjes en voeg toe aan het gehakt. Voeg ook zout, peper, nootmuskaat en paneermeel toe, evenals het ei. Meng alles goed door elkaar. Vorm 4 ballen van het gehakt. Wentel de ballen door de bloem. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes. Kook 1/2 l. water. Los de suiker hierin op en voeg de citroenschijfjes toe. Leg de appel erin en houd 10 min. tegen de kook aan.

Bereidingswijze

Verhit de helft van de boter en olie. Bak de gehaktballen snel goudbruin. Temper de warmtebron. Voeg 4 el. heet water toe. Leg de deksel erop en laat ca. 25 min. smoren. Indien nodig wat water toevoegen. Breng sherry, fond en 2 dl. van het vocht van de appels aan de kook. Kook dit tot de helft in. Klop vervolgens de rest van de boter erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de gehaktballen op borden.Schik de appelstukjes er rondom, en schep er wat saus over.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en rode kool.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top