1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Maissoep

Maissoep

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 soepkip 2 eieren - stukje gember van 2.5 cm - 1 blik cream-com (mais-creme) - zout en peper - 2 plakken ham - pijpajuin - 4 soeplepels maizena (met 4 soeplepels water)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Ontdoe de kip van het vel en was ze. Kook de kip in water gedurende 5 min en was ze opnieuw. 2. Snij de gember in fijne reepjes. Snij de pijpajuin in schijfjes en snij de ham in reepjes. Kook de kip met de gember gedurende 1.5 u tot 2 u. 3. Als de kip -aar is. uit de pot halen en ontdoen van het vlees. Snij het vlees in hele fijne reepjes. 4. Doe de maispasta bij het water in de pot en laat ongeveer 5 min koken. 5. Voeg de opgeloste maizena bij de soep en roer tot ze aandikt. Verminder het vuur en nog eventjes gedurende 1 min laten door sudderen. 6. Klop de eieren met wat water op en v oeg het straalsgewijs bij de soep. 7. Doe er dan als laatste de stripjes ham en de pijpajuin bij en dien op. Je kan nog wat kruiden met peper.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top