Romige winterstamppot van friseesla

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2002

I.p.v. andijviestamppot: friseestamppot met bieslook, spekjes en pikante worstjes. Boter en creme fraiche maken de puree extra romig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen

zout en peper

100 gr boter of margarine

2-2,5 dl creme fraiche of volle melk

125 gr ontbijtspek, in dunne reepjes

1 grote krop friseesla

2 eetlepels fijngesneden bieslook

100 gr geraspte jonge kaas

300 gr kleine merquez-worstjes of verse worst

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
niet te diepe ovenschaal, ingevet

Voorbereiding

Aardappelen schoon borstelen en in ruim kokend water met zout in ca. 25 minuten gaar koken. Aardappelen afgieten, iets laten afkoelen en schil verwijderen. Aardappelen door pureeknijper duwen of fijnstampen. 75 gr boter en creme fraiche in gedeelten door aardappelpuree roeren. Oven voorverwarmen op 225 C.
Spek in droge koekenpan in 5-10 minuten krokant bakken.
Van frisee buitenste donkere bladeren verwijderen en frisee in heel dunne reepjes snijden.

Bereidingswijze

Spek, frisee, bieslook en 50 gr kaas door aardappelpuree roeren.
Mengsel in ovenschaal scheppen. 50 gr kaas erover strooien en gerecht in midden van oven 10-20 minuten gratineren.

Intussen merquez-worst in 25 gr boter in 20 minuten krokant en gaar bakken.

Serveertip

Merquez bij stamppot serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten