1. Home
  2. Recepten
  3. Chocolade aardbeientaart

Chocolade aardbeientaart

  •  , Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2002

Ingrediënten


4 eiwitten100 g. suiker125 g. poedersuiker15 g. cacau150 g. boter125 g. pure chocolade500 g. aardbeien


Verder heb je nodig


Oven, voorverwarmd op 120 graden; bakpapier; spatel; bakplaat.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed de bakplaat met het bakpapier en teken hierop een cirkel met een doorsnede van ca. 28 cm. Klopt de eiwitten schuimig en voeg al kloppend de suikter toe. Klop de eitwitten heel stijf. Zeef 75 g. poedersuiker en de cacao boven het eiwit en spatel het er voorzichtig door. Smeer met een spatel het schuimbeslag binnen de cirkel op het bakpapier. Maak de rand iets dikker. Laat de schuimbodem in het midden van de oven in ca. 3 1/2 uur gaar worden. Laat hem op een rooster afkoelen en verwijder het bakpapier.

Bereidingswijze

Klop de boter met de rest van de poedersuiker romig. Smelt de chocolade (au bain marie, of makkelijker in de magnetron in 2 min. op 350 W) en roer de gesmolten chocolade door de botercreme. Besmeer met dit mengsel de schuimbodem. Was de aardbeien, dep ze droog, verwijder desgewenst de kroontjes en verdeel ze over de taart.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top