1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Rode paprika timbaal

Rode paprika timbaal

  • , Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2002

Ingrediënten 4 personen


4 rode paprika's2 el. olijfolie1/2 tl. sambal oelek3 tl. citroensapzoutpeper1 blaadje witte gelatine1 el. (balsamico) azijn125 g. kwark125 g. mascarpone


Verder heb je nodig


Oven met grill, plastic zak, 4 bakjes met een inhoud van 1 1/2 dl, keukenmachine


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op de grillstand. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Rooster het vel van de paprika's onder de grill tot het zwart blakert. Doe de paprika's ca. 5 min. in een afgesloten plastic zak en trek daarna het vel van de paprika's af. Bekleed de bakjes met de paprika, en laat ruim over de randen hangen. Hak de rest van de paprika fijn. Week de gelatine in ruim koud water.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de sambal ca. 1 min. Klop een dressing van het citroensap en de gebakken sambal. Breng dit op smaak met peper en zout. Verwarm de azijn. Knijp de gelatine voorzichtig uit en los het al roerend op in de azijn (van het vuur af). Meng in de keukenmachine de kwark, marscarpone en de paprika tot een glas mengsel. Roer het gelatinemengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vul de bakjes met het mascarponemengsel en vouw de paprika terug over de vulling. Laat de timbaaltjes minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Stort de timbaaltjes op 4 borden en druppel de sambaldressing eromheen.

Serveertip

Lekker met vers geroosterd brood, of met stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top