1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gestoofd tam konijn

Gestoofd tam konijn

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2002

Ingrediënten 4 personen


4 (tamme) konijnebouten, peper&zout,2 el bloem, 100 gr boter, 3 uien (in halve ringen), 2 tenen knoflook (gesnipperd), 3 laurierblaadjes, 3 takken tijm, 1 tl jeneverbesjes, 3.5 dl wildfond, 1.5 dl droge witte wijn.


Verder heb je nodig


Braadpan, zeef.


Herfstrecept, vandaag weer s gemaakt.. Het kon weer met die harde regen en wind Maar wel lekker !!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Wrijf de konijnebouten in met (versgemalen) peper, zout en de bloem. Smelt de boter in de braadpan en bak hierin de konijnebouten aan tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak nog 2 minuutjes mee. Doe er dan de laurierblaadjes, tijm en jeneverbes bij en giet er de fond en witte wijn bij. Breng voorzichtig aan de kook en laat dit minimaal 3 uur zachtjes sudderen op een klein pitje. Roer af en toe voorzichtig door de pan om aankoeken te voorkomen!

Serveertip

Errug lekker met versgemaakte aardappelpuree en rode kool met appeltjes!
Ook lekker erbij: een mix van "puur" gebakken paddestoelen, zoals cantharellen, oesterzwammen en eekhoorntjesbrood. In boter, peper en zout, klaar !!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top