1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. appelmoes

appelmoes

Door: felicitykyla

  • Nederlands,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-10-2002

Ingrediënten 4 personen


2 grote moesappel 1 liter water +- 2 eetlepel suiker (2 theelepeltjes kaneel)


Verder heb je nodig


Aardapelschilmesje,mes,pan,maatbeker,draaizeef,kom,houtelepel,schaaltje


Ontdek meer:

Voorbereiding

Spullen klaar zetten

Bereidingswijze

1.was de appel met warm water of schil de appel 2.snijd de appel in vieren en haal het klokhuis er uit 3.snijd de stukken nog een keer door 4.doe het water en de stukkenappel in een pan en breng dat snel aan de kook 5.zet het gas laag en laat de appel zachtjes tot moes koken. (8 min) 6. doe het gas uit 7a. bij een ongeschilde appel: zet een draaizeef op een kom en roer de appel door de zeef. 7b. bij een geschilde appel: roer de moes met een houten lepel glad 8.roer de suiker door de appelmoes (9. roer de kaneel door de appelmoes.) 10.proef of de appelmoes lekker is doe er eventueel nog wat suiker bij. 11.doe de appelmoes in een schaalje.

Serveertip

Lekker bij patat of bij speciebonen of bij de vlees



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van felicitykyla
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top