1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Speculaas
  6. gevulde speculaas

gevulde speculaas

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-2002

Ingrediënten 2 personen


Deeg:
160g zelfrijzend bakmeel 125g boter 80g bruine basterdsuiker 2 theelepels speculaaskruiden 2 eetlepels melk
vulling:
1/2pakje amandelspijs 1/2 losgeklopt ei 3 druppels amandelaroma


Verder heb je nodig


Bloem,pannekoekmes,deegroller


gevulde speculaas
gevulde speculaas
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1.doe alles voor het deeg in een kom

Bereidingswijze

2. mix de boter klein 3.kneed alles met 1 hand tot een samenhangende deegbal 4.zet de deegbal op een koude plaats bijvoorbeeld in de koelkast 5.doe de oven aan op 180,stand 4 6.mix of prak alles voor de vulling goed door elkaar: 7.rol het deeg uit tot een lap van 20x30 cm. 8.schuif de lap op het bakpapier.9.maak van de spijs een rol en leg die op het midden van het deeg 10.klap de deeglap dubbel;druk het deeg op elkaar en werk de randen netjes af 11. bestrijk het deeg met het losgeklopte ei 12.versier de bovenkant met de amandelen. 13.bak de gevulde speculaas op een bakplaat iets onder het midden van de oven in +-40 minuten gaar. 14. laat de gevulde speculaas op de plaat afkoeken

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Mischien met slagroom en een glas chocolademelk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van felicitykyla


Reacties (21)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van felicitykyla
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top