Pastei Sranang = Surinaamse kippastei

  • Surinaams, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2002


Gerecht van Sandhia

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
3 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe roerbakmix -
2 theelepels Exotimex Knoflook -
100 gram Aardappelsticks of frietsticks -
50 gram Kouseband -
Madam Jeanette peper -
2 pakjes a 450 gram bladerdeeg -
250 gram kipfilet -
400 gram groentemix -
1/2 ui -
4 hardgekookte eieren -
3 takken selderij -
zout -
olie -
2 theelepels tomatenpuree





Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vulling:
Snijd de kip in kleine stukken en bak het in de olie gaar. Ui, knoflook en peper toevoegen en enkele minuten meebakken; daarna Snesie Foroe (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.Vervolgens groentemix, aardappelsticks, kouseband en selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken.Zout naar smaak toevoegen.

Bladerdeeg:
De hardgekookte eieren in plakjes snijden; de vulling op het bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop en vervolgens het deeg dichtvouwen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het bladerdeeg.

Oven:
De pastei in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.



Variatietip:
Gebruik in plaats van kipfilet eens borststukken of kippenbouten; het vlees ontbotten, nadat het gaar is gekookt, alvorens het verder in de pastei te verwerken.

Serveertip

Serveren met Exotimex Mastersauce en/of Exotimex Redi Pepre Sauce .

Laatste reacties

rom avatar
rom 22-03-2009

overgenomen van de surinamse receptensite

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten