1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Pastei Sranang = Surinaamse kippastei

Pastei Sranang = Surinaamse kippastei

  • Surinaams, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2002

Ingrediënten 10 personen




Gerecht van Sandhia

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vulling:
Snijd de kip in kleine stukken en bak het in de olie gaar. Ui, knoflook en peper toevoegen en enkele minuten meebakken; daarna Snesie Foroe (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.Vervolgens groentemix, aardappelsticks, kouseband en selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken.Zout naar smaak toevoegen.

Bladerdeeg:
De hardgekookte eieren in plakjes snijden; de vulling op het bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop en vervolgens het deeg dichtvouwen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het bladerdeeg.

Oven:
De pastei in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.



Variatietip:
Gebruik in plaats van kipfilet eens borststukken of kippenbouten; het vlees ontbotten, nadat het gaar is gekookt, alvorens het verder in de pastei te verwerken.

Serveertip

Serveren met Exotimex Mastersauce en/of Exotimex Redi Pepre Sauce .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top