Ratatouille met gehaktballetjes uit de Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2002

Bron: Romertopf International

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de gehaktballetjes: 250 g gehakt * zout * peper * nootmuskaat * gemalen kruidnagels * paneermeel * 1 ei

Verder: 2 uien in ringen gesneden * 3 paprika's (rood, groen, geel) * 2 in vieren gesneden tomaten * 1 in plakjes gesneden courgette * 1 in blokjes gesneden aubergine * 1 teentje knoflook * zout * peper * basilicum * 1 dl. olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 458,17 kcal
Koolhydraten 12,85 g
Eiwitten 16,18 g
Vetten 36,86 g
Benodigdheden
Romertopf

Voorbereiding

Romertopf een kwartier in koud water zetten.

Bereidingswijze

Gehakt aanmaken met ei, kruiden en paneermeel. Vorm hiervan balletjes. Verwijder van de paprika's zaad en zaadlijsten en snijd ze in repen. Groenten met elkaar vermengen en in de uitgelekte Romertopf leggen. Meng de uitgeperste knoflook, peper, zout en basilicum door de olie, verdeel dit mengsel over de groenten. Het laatst de gehaktballetjes er boven op leggen. Deksel opleggen en in de koude oven schuiven. Instellen op 220 gr. C. Na 50 minuten deksel afnemen en - zonder deksel - nog 10 minuten terug in de oven voor een bruin korstje.

Serveertip

Lekker met warm stokbrood

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mijke4 avatar
mijke4 22-11-2004

Gisteren gegeten en dit was erg lekker. Toch zal ik de volgende keer eea veranderen; meer gehaktballetjes en de balletjes iets anders kruiden. De smaak van de groenten is werkelijk voortreffelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten