1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Bakkeljauw
  6. Nasi Goreng met Bakkeljauw

Nasi Goreng met Bakkeljauw

Door: luckyjo

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2002

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels Faja Lobi Nasi Goreng roerbakmix -
1/2 Madam Jeanette peper -
200 gram Bakkeljauw -
3 theelepels Exotimex Knoflook -
3 kopjes Kotomisi Rijst -
3 theelepels tomatenpuree -
15 eetlepels olie -
100 gram doperwten -
3 takken selderij -
1/2 ui





Gerecht van Sandhia

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bakkeljauw van vel ontdoen en ontzouten door het 10 minuten in water te koken, daarna het in stukjes verdelen en van graten ontdoen en vervolgens de stukjes onder de kraan goed afspoelen.
Olie verhitten, bakkeljauw hierin lichtbruin bakken, hieraan toevoegen knoflook, ui, peper en 3-4 minuten roerbakken; Nasi Goreng (roerbakmix), tomatenpuree, doperwten en selderij toevoegen en omscheppen.
Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. Zout naar smaak toevoegen

Serveertip

Serveren met o.a spiegelei, tomaat, komkommer, Ei-Sliertjes , Kouseband , Gebakken Banaan, Zuurgoed .


Variatietip:
Serveer eens met Faja Lobi Pinda-Satesaus .



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top