1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. wijngaardslakken met chablis

wijngaardslakken met chablis

Door: mackie36

  • Frans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-10-2002

Ingrediënten


24 slakken - 50 gram boter - 8 champignons - 2 eetlepels cognac - 12 kappertjes - 1 eetlepel rozijnen - 1 glas chablis - 2 sjalotjes - 1/2 ons hazelnoten - zout, peper - 50 gram escargotboter



Haute cuisine

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de sjalotjes fijn. Laat de rozijnen wellen in de Chablis. Droog de hazelnoten in de oven en hak ze fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten. Snij de champignons in vieren. Voeg de champignons toe en de slakken en flambeer met de cognac. Voeg de Chablis toe, de kappertjes, de rozijnen en de hazelnoten. Laat op zacht vuur de saus tot de helft inkoken. Voeg dan de escargotboter toe, bij beetjes, onder voortdurend roeren. Schenk het mengsel in 4 potjes en serveer het heet. Geef er stokbrood bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mackie36
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top