Shish Kebab

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-10-2002


Dit is een van de beroemste gerechten uit de Arabische wereld.Het vlees moet wel eerst 2 uur bedekt staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700gr:lamsvlees,1ui,?2eetlp:peterselie,1theelp:paprikapoeder,1theelp:gemalen komijnzaad,1eetlp:olijfolie,1eetlp:citroensap,zout en vers gemalen zwarte peper,1 citroen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grote kom,metalen spiesen.

Voorbereiding

Ui raspen,peterselie fijnhakken,vlees in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Meng de ui,het meeste van de peterselie,en komijnzaad,olie,citroensap,zout en peper in een kom en voeg het vlees toe.Roer het geheel
,zodat het vlees helemaal met het mengsel is bedekt,en laat het ongeveer 2 uur staan.Verwarm de gril voor.Rijg het vlees aan de spies ongeveer zo'n 6-8 stukjes per spies.Gril het vlees 6-8 minuten tot het helemaal gaar is, terwijl je het af en toe met de marinade bedruipt.

Serveertip

Leg de kebabs op een grote schaal en garneer ze met de rest van de peterselie en partjes citroen.Serveer er stokbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten